Vepřová kýta na zázvoru II

210 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
71 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
637 mg
Cukr
178 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sádlo rozpustíme a vmícháme do něj všechno koření, špetku soli a česnek. Směs vmasírujeme do masa a necháme chvíli odpočinout. Rozehřejeme pánev, na které ze všech stran zatáhneme maso. Maso dáme do pekáče, polijeme zbytkem směsi a podlijeme trochou vody. Pekáč přiklopíme a pečeme při 120 stupních Celsia asi 3 hodiny. Poté pekáč odklopíme a pečeme na 180 stupňů ještě 15 minut do zlatova.
  • 2
    Maso vytáhneme na talíř a nakrájíme na plátky. Do výpeku přidáme trochu vývaru a zahustíme lžící hladké mouky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.