Vepřová kýta na zázvoru II
210 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová kýta
- 200gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKmín drcený
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 1kusSůl
- 1kusMasový vývar
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
71 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
637 mg
Cukr
178 mg
Postup přípravy
- 1Sádlo rozpustíme a vmícháme do něj všechno koření, špetku soli a česnek. Směs vmasírujeme do masa a necháme chvíli odpočinout. Rozehřejeme pánev, na které ze všech stran zatáhneme maso. Maso dáme do pekáče, polijeme zbytkem směsi a podlijeme trochou vody. Pekáč přiklopíme a pečeme při 120 stupních Celsia asi 3 hodiny. Poté pekáč odklopíme a pečeme na 180 stupňů ještě 15 minut do zlatova.
- 2Maso vytáhneme na talíř a nakrájíme na plátky. Do výpeku přidáme trochu vývaru a zahustíme lžící hladké mouky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.