Vepřová kýta pečená po selsku

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
456 mg
Cukr
873 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu opláchneme, potřeme česnekem utřeným se solí, vložíme do pekáče na cibuli nakrájenou na plátky, přidáme sádlo a podlijeme vodou.
  • 2
    Za občasného přelévání vznikající šťávou a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova. Maso podle potřeby obracíme a dbáme, aby se cibule nepřipálila.
  • 3
    Upečenou kýtu vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.
  • 4
    Ke konci varu šťávu přisolíme, nakonec ji procedíme a krátce převaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 14. 12. 2016
Vepřová kýta pečená po selsku
Mám ráda takto připravené maso např. ke špenátu nebo k zelí a kapustě. Na jednu porci ale dávám více masa, 100 až 120 g. Ale pro menší jedlíky je tato porce dostatečná. Za mě palec nahoru. 🙂