Vepřová kýta pečená po selsku
110 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 700mililitrůVoda pitná
- 750gramůVepřová kýta
- 25gramůSůl
- 100gramůSádlo škvařené
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 25gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
456 mg
Cukr
873 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu opláchneme, potřeme česnekem utřeným se solí, vložíme do pekáče na cibuli nakrájenou na plátky, přidáme sádlo a podlijeme vodou.
- 2Za občasného přelévání vznikající šťávou a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova. Maso podle potřeby obracíme a dbáme, aby se cibule nepřipálila.
- 3Upečenou kýtu vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.
- 4Ke konci varu šťávu přisolíme, nakonec ji procedíme a krátce převaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 14. 12. 2016
Vepřová kýta pečená po selsku
Mám ráda takto připravené maso např. ke špenátu nebo k zelí a kapustě. Na jednu porci ale dávám více masa, 100 až 120 g. Ale pro menší jedlíky je tato porce dostatečná. Za mě palec nahoru. 🙂