Vepřová kýta po bulharsku
60 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 600gramůVepřová kýta
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůPaprika sterilovaná
- 2lžíceKečup
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
30 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme v rozehřátém oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno rozkrájenou cibuli, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka.
- 2Potom k masu přilijeme víno, přidáme kečup, osolíme, opepříme a podusíme do měkka.
- 3Při podávání posypeme každou porci nakrájenou sterilovanou paprikou.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 9. 2015
Vepřová kýta po bulharsku
Vepřová kýta po bulharsku se dá jíst jako všední jídlo, ale můžete si ji připravit i o víkendu nebo ve svátek. Chutná totiž báječně, takže jakmile si na tento recept vzpomenete a budete mít stejně jako já v mrazáku kousek masa, ihned si ho ukuchtíte. Dávám pět hvězdiček a určitě ho doporučuji.