Vepřová kýta s fazolkami
25 min.
Ingredience
- 4lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 600gramůVepřová kýta
- 180mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaCukr krupice
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 2kusyCibulka jarní
- 150mililitrůVoda pitná
- 2lžíceZázvor celý
- 0,75lžíceOlej sezamový
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kýtu nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme, česnek rozdrtíme a nasekáme, očištěné jarní cibulky nakrájíme na nudličky i s natí, fazolky očistíme a překrojíme. V míse rozšleháme drůbeží vývar, ocet, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a Solamyl. Vymícháme hladkou omáčku. V hlubší pánvi na rozpáleném oleji 2 minuty zprudka za stálého míchání ze všech stran osmažíme maso. Děrovanou naběračkou maso přeložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku vmícháme česnek, zázvor a fazolky a minutu restujeme. Poté vlijeme vodu, pánev přiklopíme a fazolky dusíme 3 minuty. Na fazolky nalijeme připravenou směs s vývarem a za stálého míchání na mírném plameni povaříme, až omáčka zhoustne. Poté vmícháme pokrájené cibulky, odložené maso a minutu povaříme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.