Vepřová kýta s glazovaným povrchem

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme směs na glazování. V kastrůlku z nerezu smícháme hnědý nerafinovaný cukr, 2 lžíce dijonské hořčice a zázvorový džem, na mírném ohni ohříváme za neustálého míchání. Stáhneme z ohně, když se směs začne rozpouštět.
  • 2
    Z uzené vepřové šunky opatrně stáhneme kůži a odstraníme zbylý tuk.
  • 3
    Do masa vyřežeme kočtvercovou mřížku, asi 1/2 cm do hloubky. Do překřížených zářezů zabodneme hřebíček a na závěr natřeme připravenou glazurou.
  • 4
    Na roštu velkého pekáče pečeme 2 hodiny v troubě zahřáté na 180°C, poléváme vypečenou šťávou, aby se vytvořila zlatohnědá kůrka.
  • 5
    Nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.