Vepřová kýta s glazovaným povrchem
140 min.
Ingredience
- 5kilogramůVepřová kýta uzená
- 1hrstHřebíček
- 180gramůCukr třtinový
- 2lžíceHořčice
- 80gramůMarmeláda zázvorová
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme směs na glazování. V kastrůlku z nerezu smícháme hnědý nerafinovaný cukr, 2 lžíce dijonské hořčice a zázvorový džem, na mírném ohni ohříváme za neustálého míchání. Stáhneme z ohně, když se směs začne rozpouštět.
- 2Z uzené vepřové šunky opatrně stáhneme kůži a odstraníme zbylý tuk.
- 3Do masa vyřežeme kočtvercovou mřížku, asi 1/2 cm do hloubky. Do překřížených zářezů zabodneme hřebíček a na závěr natřeme připravenou glazurou.
- 4Na roštu velkého pekáče pečeme 2 hodiny v troubě zahřáté na 180°C, poléváme vypečenou šťávou, aby se vytvořila zlatohnědá kůrka.
- 5Nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.