Vepřová kýta s kedlubnou
15 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová kýta
- 350gramůKedlubna
- 5lžicOmáčka sójová
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceSolamyl
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
50 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na nudličky.
- 2Maso v míse osolíme, opepříme, promícháme se škrobovou moučkou, rozšlehaným bílkem a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny v chladničce marinovat.
- 3Odleželé maso na rozpáleném oleji za stálého míchání osmažíme spolu s kedlubnou. Poté vmícháme sojovou omáčku, cukr, citronovou šťávu a už jen prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.