Vepřová kýta s nudlemi

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
42 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
520 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Široké nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Maso, pokrájené na plátky omyjeme, osušíme, vetřeme do něj sůl, pepř, koření a necháme chvíli rozležet.
  • 3
    Poté maso vložíme do tlakového hrnce a zprudka na másle opečeme. Zalijeme vývarem, přideme do varu a hrnec uzavřeme. Vaříme asi 25 minut.
  • 4
    Přidáme očištěné, na plátky rozkrájené žampiony, znovu uvedeme do varu a v uzavřeném hrnci vaříme ještě 5 minut.
  • 5
    Nakonec do omáčky vmícháme zakysanou smetanu a krátce povaříme.
  • 6
    Nudle s masem upravíme na talíře, přelijeme omáčkou.
  • 7
    Vhodnou přílohou jsou houskové nebo bramborové knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.