Vepřová kýta s ostravskou klobásou

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
38 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Klobásu oloupeme a nakrájíme na klínky. Aby se s nimi dobře pracovalo, vložíme je na pár minut do mrazáku. Cibuli a papriky očistíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kousky. Rajčata nakrájíme. Omyté cuketě odkrojíme konce a cuketu nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Opláchnutou kýtu očistíme a tenkým nožem uděláme zářezy, do nichž vložíme klínky klobásy. Kýtu po všech stranách osolíme 0,5 lžičkou soli, opepříme 0,25 lžičkou soli, přidáme cibuli, papriky, rajčata, rozmarýn, podlijeme vývarem a pod alobalem pečeme zhruba hodinu a půl v troubě předehřáté na 180 °C. Během pečení podle potřeby podléváme vývarem.
  • 3
    Upečené maso přeložíme na talíř a držíme na teple, zeleninu vyjmeme a rozmixujeme.
  • 4
    Před podáváním cuketu orestujeme na olivovém oleji, přidáme rozdrcený česnek, sůl a pepř. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a obložíme cuketou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.