Vepřová kýta s ostravskou klobásou
150 min.
Ingredience
- 1kusKlobása ostravská
- 800gramůVepřová kýta
- 0,5lžičkaPepř růžový mletý
- 2kusyCibule
- 200gramůPaprika červená
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2kusyTymián čerstvý
- 500mililitrůvývar z vepřového masa
- 1kusCuketa
- 1lžíceOlej olivový
- 6stroužkůČesnek
- 0,45lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
38 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Klobásu oloupeme a nakrájíme na klínky. Aby se s nimi dobře pracovalo, vložíme je na pár minut do mrazáku. Cibuli a papriky očistíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kousky. Rajčata nakrájíme. Omyté cuketě odkrojíme konce a cuketu nakrájíme na kolečka.
- 2Opláchnutou kýtu očistíme a tenkým nožem uděláme zářezy, do nichž vložíme klínky klobásy. Kýtu po všech stranách osolíme 0,5 lžičkou soli, opepříme 0,25 lžičkou soli, přidáme cibuli, papriky, rajčata, rozmarýn, podlijeme vývarem a pod alobalem pečeme zhruba hodinu a půl v troubě předehřáté na 180 °C. Během pečení podle potřeby podléváme vývarem.
- 3Upečené maso přeložíme na talíř a držíme na teple, zeleninu vyjmeme a rozmixujeme.
- 4Před podáváním cuketu orestujeme na olivovém oleji, přidáme rozdrcený česnek, sůl a pepř. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a obložíme cuketou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.