Vepřová kýta s pórkem a žampiony
40 min.

Ingredience
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůVepřová kýta
- 1kusPórek
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
35 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na pánvi na oleji.
- 2Opečené maso vyjmeme a do výpeku přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a omytý, na nudličky nakrájený pórek. Zprudka osmahneme, vložíme maso, podlijeme vínem a krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.