Vepřová kýta s rýží
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůVepřová kýta
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaCitronová kůra
- 300gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1špetkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Omyté maso nakrájíme na proužky, vložíme na rozpálený olej a rychle opečeme. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a očištěné, na proužky nakrájené papriky. Vše dusíme asi 5 minut. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, sůl podle chuti a trochu citronové kůry.
- 3Každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.