Vepřová kýta smažená na víně
23 min.
Ingredience
- 80gramůMandle
- 600gramůVepřová kýta
- 100gramůHrášek mražený
- 1lžíceKari koření
- 100mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůJogurt bílý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
66 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Kýtu nakrájíme na silnější nudle, mandle spaříme, oloupeme a na másle orestujeme dozlatova, mražený hrášek prolijeme vodou a necháme okapat.
- 2Na pánvi na rozpáleném oleji zprudka ze všech stran osmažíme maso, až zhnědne. K masu přimícháme hrášek a mandle. Na mírném plameni za stálého míchání minutu smažíme. Poté přimícháme kari koření, víno a jogurt. Dobře promíchanou směs 3 minuty povaříme. Hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.