Vepřová kýta v marinádě
45 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 600gramůVepřová kýta
- 3lžíceKečup
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
33 mg
Cukr
5 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané šalotky nakrájíme na kostičky a zalijeme je pivem. Přidáme kečup, rajčatový protlak, sůl, oba druhy pepře a vše promícháme.
- 2Omyté maso nakrájíme na plátky, potřeme je marinádou a necháme v chladničce asi 3 hodiny proležet.
- 3Maso vyjmeme z marinády a po okapání grilujeme asi 12 minut po každé straně. Občas maso potíráme marinádou.
- 4Podáváme s grilovanými bramborami a čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.