Vepřová kýta v těstě

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
39 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu omyjeme a celou důkladně potřeme rozetřeným česnekem se solí.
  • 2
    Na vál dáme hladkou mouku, do které přiléváme pomalu vodu a pomocí vidličky a rukou vypracujeme tuhé těsto. Bochánek těsta rozválíme válečkem na tenkou placku, do které maso zabalíme.
  • 3
    Kýtu dáme na pekáč bez tuku a v dobře vyhřáté troubě pečeme 2 hodiny
  • 4
    při mírné teplotě 175 °C. Těsto během pečení potíráme vodou a otáčíme, aby se upeklo stejnoměrně. Upečené maso nakrájíme na plátky, až trochu vychladne.
  • 5
    Podáváme se sladkokyselou okurkou nebo naloženými paprikami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.