Vepřová kýta v těstě
150 min.
Ingredience
- 2kilogramyVepřová kýta
- 2lžíceSůl
- 5decilitrůVoda pitná
- 9kusůČesnek
- 0,75kilogramMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
39 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu omyjeme a celou důkladně potřeme rozetřeným česnekem se solí.
- 2Na vál dáme hladkou mouku, do které přiléváme pomalu vodu a pomocí vidličky a rukou vypracujeme tuhé těsto. Bochánek těsta rozválíme válečkem na tenkou placku, do které maso zabalíme.
- 3Kýtu dáme na pekáč bez tuku a v dobře vyhřáté troubě pečeme 2 hodiny
- 4při mírné teplotě 175 °C. Těsto během pečení potíráme vodou a otáčíme, aby se upeklo stejnoměrně. Upečené maso nakrájíme na plátky, až trochu vychladne.
- 5Podáváme se sladkokyselou okurkou nebo naloženými paprikami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.