Vepřová nádivka
30 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 200gramůVepřové maso libové
- 150gramůSlanina vepřová
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
43 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
24 mg
Cukr
219 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Hrnec odstavíme, v horké vodě nejdříve rozpustíme 50 g másla, potom nasypeme do vody mouku, rozmícháme metlou a necháme vychladnout. Takto jsme si připravili panádu.
- 2Vepřové maso se slaninou umeleme na strojku. Do mletého masa přidáme vychladlou panádu, vejce, žloutky, mletý muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Vypracujeme těsto. Nakonec do těsta zapracujeme máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.