Vepřová nádivka

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
43 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
24 mg
Cukr
219 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Hrnec odstavíme, v horké vodě nejdříve rozpustíme 50 g másla, potom nasypeme do vody mouku, rozmícháme metlou a necháme vychladnout. Takto jsme si připravili panádu.
  • 2
    Vepřové maso se slaninou umeleme na strojku. Do mletého masa přidáme vychladlou panádu, vejce, žloutky, mletý muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Vypracujeme těsto. Nakonec do těsta zapracujeme máslo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.