Vepřová panenka na grilu s chřestem
25 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová panenka
- 2kusyChřest bílý
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 2lžičkyMed včelí
- 3lžíceOlej olivový
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžičkaPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Připravíme směs na marinádu z hořčice, medu, olivového oleje, 2 lžic citronové šťávy, mletého koriandru, sušené petrželové natě a na jemno nakrájené pažitky. Vše smícháme v mělké misce na zapékání, přidáme maso, obalíme marinádou a necháme 30 minut marinovat.
- 2Následně marinované maso grilujeme na barbecue grilu nebo grilovací pánvi z obou stran po 3-4 minutách, délku grilování můžeme prodloužit, chceme-li mít maso propečenější.
- 3Do zbylého olivového oleje a citronové šťávy přidáme 2 svazky blanšírovaného bílého chřestu, promícháme, položíme na gril a za občasného obracení grilujeme 2-3 minuty. Podáváme s grilovanýmn masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.