Vepřová panenka na víně
50 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová panenka
- 80gramůSlanina vepřová
- 300gramůRajčata
- 80gramůOkurky nakládané
- 250gramůZelenina nakládaná
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
25 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na malé hranolky, nakládané okurky na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vepřovou panenku prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a vcelku ji osmažíme v rozpáleném másle ze všech stran. Maso vyjmeme, na máslo nasypeme mouku, promícháme, zalijeme vínem, přidáme rajčata, okurky, nakládanou zeleninu, přiložíme maso, podle potřeby dolijeme vývarem a dusíme asi 20 minut. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a obložíme dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.