Vepřová panenka s chřestem a cuketou
40 min.
Ingredience
- 750gramůChřest bílý
- 2kusyCuketa
- 400gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1kusBešamel
- 2lžíceOlej stolní
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
38 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V hrnku přivedeme vodu k varu, osolíme, přidáme cukr. Do vody vložíme oloupaný chřest a 15 minut vaříme. Po 10 minutách varu přidáme omyté cukety, pokrájené na hranolky. Povařenou zeleninu slijeme a necháme okapat.
- 2Omyté maso nakrájíme na medailonky. V pánvi rozpálíme olej, maso po obou stranách opékáme.
- 3Podle návodu připravíme smetanovou omáčku a rozpustíme v ní máslo. Nakonec vmícháme protlak.
- 4Na talíře rozdělíme porce masa, přidáme zeleninu a přelijeme smetanovou omáčkou.
- 5Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.