Vepřová panenka s dušenou mrkví
25 min.
Ingredience
- 200gramůVepřová panenka
- 10gramůOlej olivový
- 250gramůMrkev kořen
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
8 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
85 mg
Postup přípravy
- 1Plátky vepřové panenky velmi jemně naklepeme, osolíme, opepříme, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, petrželku posekáme na jemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky panenky a orestujeme z obou stran. Maso vyjmeme, přisypeme mrkev, osolíme, okořeníme mletým muškátem, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka.
- 3Plátky masa upravíme na talíře, doplníme dušenou mrkví a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.