Vepřová panenka s hořčicovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 600gramůVepřová panenka
- 150gramůJablka
- 100gramůCibulka jarní
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 60gramůHořčice Bornier - hrubozrnná
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceCalvados
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky. Očištěné cibulky nakrájíme na kolečka, lístky tymiánu nasekáme najemno.
- 2V rendlíku na oleji zprudka po obou stranách osmažíme maso. Poté vmícháme mouku, chvíli smažíme, vsypeme cibulky, zalijeme vývarem, dobře promícháme a na mírném plameni dusíme za častého míchání. K masu přidáme jablka s tymiánem, hořčicí, solí a pepřem a dusíme, až je maso měkké. Omáčku s masem odstavíme, vmícháme smetanu, calvados a už jen prohřejeme, nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.