Vepřová panenka s kiwi a sýrem
35 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 2kusyKiwi
- 800gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno portské
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
25 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné 3 cm. Osolíme, opepříme a přidáme k šalotce. Opékáme je z jedné strany 2 minuty do zlatova.
- 2Potom maso obrátíme, obložíme plátkem oloupaného kiwi a plátkem sýra. Chvíli opékáme, po 3 minutách zalijeme portským vínem. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 4 minuty, dokud se sýr neroztaví.
- 3Plátky panenky upravíme na talíře s omáčkou z portského. Podáváme s těstovinami nebo s haluškami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.