Vepřová panenka s ovocno-smetanovým pyré
32 min.

Ingredience
- Pyré
- 2kusyHrušky
- 2kusyJablka
- 1lžičkaBazalka sušená
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžičkyCukr třtinový
- 0,5špetkaSůl
- 0,5lžíceCitrónová šťáva
- Restovaná panenka
- 600gramůVepřová panenka
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Omyté hrušky a jablka přepůlíme, vykrojíme jadřince a nakrájíme je na malé kostičky. Omytou a osušenou vepřovou panenku přepůlíme. Litinovou pánev řádně rozehřejeme, nalijeme do ní olej a když je správně rozehřátý, zprudka panenku orestujeme ze všech stran. Restujeme ji z každé strany přibližně po 1-2 minutách do zlatohněda. Orestovanou panenku hned osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a hned odložíme do vyhřáté mísy a udržíme ji v teple.
- 2Do pánve s výpekem dáme pokrájené hrušky s jablky, pokapeme je citrónovou šťávou, přimícháme bazalku, smetanu a pod poklicí dusíme hrušky s jablky doměkka. Měkké ovoce rozmačkáme vidličkou na pyré, které dochutíme cukrem (podle sladkosti ovoce) i špetkou soli.
- 3Teplou panenku nakrájíme na plátky, ozdoně je poklademe na talíře, přelijeme je z části ovocno-smetanovým pyré a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.