Vepřová panenka s žampiony
50 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová panenka
- 80gramůŠalotka
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceHořčice
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVíno jablečné
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyJablka
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
7 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Na rozpálený olej dáme vepřové maso, které během asi 5 minut opečeme dozlatova z obou stran a potom vložíme do zapékací misky.
- 2Do pánve vložíme kolečka šalotky a plátky žampionů, na mírném plameni je během asi 5 minut jemně osmahneme. Přidáme mouku a vše minutu za stálého míchání smažíme. Pomalu přiléváme vývar a víno, mícháme dohladka, přidáme hořčici a černý pepř. Vaříme další 3 minuty, stále mícháme, dokud nevznikne hustá omáčka.
- 3Na plátky maso poklademe plátky jablka a přelijeme je omáčkou. Přiklopíme, 30 minut pečeme v troubě, dokud maso nezměkne. Zdobíme čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.