Vepřová panenka s žampiony

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
7 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozpálený olej dáme vepřové maso, které během asi 5 minut opečeme dozlatova z obou stran a potom vložíme do zapékací misky.
  • 2
    Do pánve vložíme kolečka šalotky a plátky žampionů, na mírném plameni je během asi 5 minut jemně osmahneme. Přidáme mouku a vše minutu za stálého míchání smažíme. Pomalu přiléváme vývar a víno, mícháme dohladka, přidáme hořčici a černý pepř. Vaříme další 3 minuty, stále mícháme, dokud nevznikne hustá omáčka.
  • 3
    Na plátky maso poklademe plátky jablka a přelijeme je omáčkou. Přiklopíme, 30 minut pečeme v troubě, dokud maso nezměkne. Zdobíme čerstvou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.