Vepřová panenka se smrži a ementálem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
52 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórky očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na delší proužky (přibližně 8cm). Na pánvi necháme rozpustit 40 g másla, pórek na něm osmahneme, dokud nezesklovatí. Následně přilijeme vývar a dalších 10 minut dusíme. Troubu předehřejeme na 200°C.
  • 2
    Pórek vložíme do zapékací formy. Zbytek másla smícháme s moukou, vytvoříme si na pánvi jíšku a pórkový vývar jí zahustíme. Přidáme sýr, vše osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem.
  • 3
    Houby řádně očistíme, rozkrojíme na půlky, osmahneme na polovině másla a nasypeme k pórku. Následně houby s pórkem zalijeme omáčkou a necháme v troubě péct 25 minut.
  • 4
    Maso opláchneme, necháme oschnout, zarolujeme je do plátků slaniny. Na zbytku přepuštěného másla smažíme okolo 7 minut. Následně dochutíme solí, pepřem a necháme 10 minut bokem. Maso naporcujeme, podáváme s pórkem, houbami a omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.