Vepřová panenka se smrži a ementálem
70 min.
Ingredience
- 70gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 10mililitrůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 300gramůPórek
- 5mililitrůSůl
- 5mililitrůPepř černý mletý
- 5mililitrůMuškátový oříšek
- 700gramůVepřová panenka
- 200gramůSmrže čerstvé
- 200gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
52 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pórky očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na delší proužky (přibližně 8cm). Na pánvi necháme rozpustit 40 g másla, pórek na něm osmahneme, dokud nezesklovatí. Následně přilijeme vývar a dalších 10 minut dusíme. Troubu předehřejeme na 200°C.
- 2Pórek vložíme do zapékací formy. Zbytek másla smícháme s moukou, vytvoříme si na pánvi jíšku a pórkový vývar jí zahustíme. Přidáme sýr, vše osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem.
- 3Houby řádně očistíme, rozkrojíme na půlky, osmahneme na polovině másla a nasypeme k pórku. Následně houby s pórkem zalijeme omáčkou a necháme v troubě péct 25 minut.
- 4Maso opláchneme, necháme oschnout, zarolujeme je do plátků slaniny. Na zbytku přepuštěného másla smažíme okolo 7 minut. Následně dochutíme solí, pepřem a necháme 10 minut bokem. Maso naporcujeme, podáváme s pórkem, houbami a omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.