Vepřová panenka se švestkami a povidlovou omáčkou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
14 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté vepřové panenky protkneme sušenými švestkami zbavenými pecek. Maso osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na pánvi na oleji po všech stranách. Panenky přendáme na pekáč a upečeme ve vyhřáté troubě doměkka.
  • 2
    Z cukru připravíme karamel, přilijeme víno a svaříme s povidly na hustší omáčku. Přidáme zbylé sušené švestky opečené na másle a dochutíme.
  • 3
    Upečené panenky podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.