Vepřová panenka se švestkami a povidlovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová panenka
- 150gramůŠvestky sušené
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceCukr krupice
- 300mililitrůVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůPovidla švestková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
14 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Omyté vepřové panenky protkneme sušenými švestkami zbavenými pecek. Maso osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na pánvi na oleji po všech stranách. Panenky přendáme na pekáč a upečeme ve vyhřáté troubě doměkka.
- 2Z cukru připravíme karamel, přilijeme víno a svaříme s povidly na hustší omáčku. Přidáme zbylé sušené švestky opečené na másle a dochutíme.
- 3Upečené panenky podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.