Vepřová panenka se švestkami po provensálsku

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, podélně nařízneme do masa otvor a naplníme jej sušenými švestkami. Panenku osolíme, opepříme, okořeníme a necháme do druhého dne marinovat v červeném víně.
  • 2
    Druhý den maso opečeme na pánvi, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme ještě 5 minut.
  • 3
    Červené víno svaříme se švestkovými povidly a provensálským kořením do zhoustnutí. Nakonec přidáme plátky mandlí.
  • 4
    Upečenou panenku přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.