Vepřová panenka se švestkami po provensálsku
50 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová panenka
- 2lžíceOlej stolní
- 150mililitrůVíno červené
- 200gramůŠvestky sušené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaProvensálské koření
- 50gramůMandle
- 2lžícePovidla švestková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, podélně nařízneme do masa otvor a naplníme jej sušenými švestkami. Panenku osolíme, opepříme, okořeníme a necháme do druhého dne marinovat v červeném víně.
- 2Druhý den maso opečeme na pánvi, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme ještě 5 minut.
- 3Červené víno svaříme se švestkovými povidly a provensálským kořením do zhoustnutí. Nakonec přidáme plátky mandlí.
- 4Upečenou panenku přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.