Vepřová panenka v listovém těstě

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
39 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
959 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou panenku nakrájíme na 4 stejné kusy, protkneme hranolky slaniny, osolíme a opepříme. Maso opečeme na oleji po všech stranách.
  • 2
    Do výpeku z masa přidáme očištěnou nastrouhanou mrkev, celer a jemně nakrájenou cibuli. Přidáme zbylý pepř a chvíli restujeme. Přilijeme víno a vše povaříme na hustší směs.
  • 3
    Listové těsto rozválíme na plát a rozkrájíme na 4 proužky. Těsto pokryjeme připravenou směsí, přidáme maso, balíme tak, aby konec panenky přesahoval okraj těsta.
  • 4
    Na vymazaný pekáč urovnáme zabalené panenky spojem dolů, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.
  • 5
    Podáváme šikmo rozkrojené na dušené zelenině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.