Vepřová panenka v listovém těstě
55 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 600gramůVepřová panenka
- 100gramůAnglická slanina
- 120gramůListové těsto
- 40gramůMrkev kořen
- 40gramůCeler bulvový
- 10gramůPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrVíno bílé
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
39 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
959 mg
Postup přípravy
- 1Omytou panenku nakrájíme na 4 stejné kusy, protkneme hranolky slaniny, osolíme a opepříme. Maso opečeme na oleji po všech stranách.
- 2Do výpeku z masa přidáme očištěnou nastrouhanou mrkev, celer a jemně nakrájenou cibuli. Přidáme zbylý pepř a chvíli restujeme. Přilijeme víno a vše povaříme na hustší směs.
- 3Listové těsto rozválíme na plát a rozkrájíme na 4 proužky. Těsto pokryjeme připravenou směsí, přidáme maso, balíme tak, aby konec panenky přesahoval okraj těsta.
- 4Na vymazaný pekáč urovnáme zabalené panenky spojem dolů, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.
- 5Podáváme šikmo rozkrojené na dušené zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.