Vepřová panenka ve slanině se salátem

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 300gramůVepřová panenka
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžičkaPepř černý mletý
    • 40gramůSlanina anglická
    • 150gramůPekingské zelí
    • 10kusůRajčata sušená sterilovaná
    • 1lžičkaCukr krystal
    • 1lžičkaVoda pitná
    • 1lžičkaOcet vinný
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3276 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
209 g
Sacharidy
343 g
Vláknina
86 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Panenku rozdělíme na dva stejně velké kusy, rukou naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a obalíme v plátcích slaniny.
  • 2
    Nasucho je opečeme na pánvi a poté zapečeme 20 minut v troubě rozpálené na 200 °C.
  • 3
    Mezitím si připravíme salátek: Zelí a rajčata nakrájíme.
  • 4
    Cukr, vodu a ocet smícháme a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí.
  • 5
    Na talíř navršíme zelí, posypeme rajčátky a zastříkneme dresinkem. K tomu dáme steak z panenky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.