Vepřová panenka ve slanině se salátem
30 min.
Ingredience
- 300gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 40gramůSlanina anglická
- 150gramůPekingské zelí
- 10kusůRajčata sušená sterilovaná
- 1lžičkaCukr krystal
- 1lžičkaVoda pitná
- 1lžičkaOcet vinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3276 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
209 g
Sacharidy
343 g
Vláknina
86 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Panenku rozdělíme na dva stejně velké kusy, rukou naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a obalíme v plátcích slaniny.
- 2Nasucho je opečeme na pánvi a poté zapečeme 20 minut v troubě rozpálené na 200 °C.
- 3Mezitím si připravíme salátek: Zelí a rajčata nakrájíme.
- 4Cukr, vodu a ocet smícháme a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí.
- 5Na talíř navršíme zelí, posypeme rajčátky a zastříkneme dresinkem. K tomu dáme steak z panenky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.