Vepřová panenka ve slaninové košilce

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
12 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
581 mg
Cukr
495 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso osolíme a opepříme a potřeme hořčicí. Panenky zabalíme do plátků slaniny.
  • 2
    Dáme maso na pekáč a 30-35 minut je pečeme v předehřáté troubě při 220 °C. V půli pečení je obrátíme. Maso je hotové, když z něj po píchnutí vytéká čirá šťáva a slanina je křupavá.
  • 3
    Šťáva: v hrnci rozehřejeme v oleji máslo. Když začne pěnit, přidáme nasekanou šalotku a osmahneme ji, aby změkla.
  • 4
    Poprášíme moukou, zamícháme a 1 minutu ji necháme osmahnout. Postupně přiléváme vývar, přidáme nakrájené žampiony a 15 minut zvolna vaříme. Na závěr přidáme vermut a prohřejeme.
  • 5
    Výpek přecedíme a přidáme do zahuštěné šťávy. Šťávu prohřejeme, dokořeníme a nakrájené plátky masa šťávou polijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 17. 12. 2015
Vepřová panenka ve slaninové košilce
dnes jsem uvarila a je moc dobre 😉
Anonymní uživatel
st 1. 6. 2016
Panenka
Vyborné