Vepřová panenka ve slaninové košilce
65 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 400gramůVepřová panenka
- 150gramůSlanina anglická
- 1lžíceHořčice
- Šťáva
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 40mililitrůDolin - Vermouth
- 40gramůŠalotka
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
12 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
581 mg
Cukr
495 mg
Postup přípravy
- 1Maso osolíme a opepříme a potřeme hořčicí. Panenky zabalíme do plátků slaniny.
- 2Dáme maso na pekáč a 30-35 minut je pečeme v předehřáté troubě při 220 °C. V půli pečení je obrátíme. Maso je hotové, když z něj po píchnutí vytéká čirá šťáva a slanina je křupavá.
- 3Šťáva: v hrnci rozehřejeme v oleji máslo. Když začne pěnit, přidáme nasekanou šalotku a osmahneme ji, aby změkla.
- 4Poprášíme moukou, zamícháme a 1 minutu ji necháme osmahnout. Postupně přiléváme vývar, přidáme nakrájené žampiony a 15 minut zvolna vaříme. Na závěr přidáme vermut a prohřejeme.
- 5Výpek přecedíme a přidáme do zahuštěné šťávy. Šťávu prohřejeme, dokořeníme a nakrájené plátky masa šťávou polijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 17. 12. 2015
Vepřová panenka ve slaninové košilce
dnes jsem uvarila a je moc dobre 😉
Anonymní uživatel
st 1. 6. 2016
Panenka
Vyborné