Vepřová pečeně dušená na pivu se žampiony
53 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová pečeně
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
52 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nahrubo, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, z masa nakrájíme čtyři plátky.
- 2Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme z obou stran. Poté osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zalijeme pivem, zamícháme a pod poklicí dusíme. Občas maso obrátíme. Když je maso poloměkké, přimícháme žampiony a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.