Vepřová pečeně na houbách

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
52 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na řízky, lehce naklepeme a po okrajích nařízneme.
  • 2
    Mouku promícháme s mletou paprikou a kari kořením. Ve směsi obalíme připravené řízky, vložíme je do pánve s rozehřátým olejem a po obou stranách opečeme. Řízky vyjmeme a přendáme na nahřátou mísu.
  • 3
    Na zbylém tuku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, na proužky nakrájenou papriku a na čtvrtky nakrájená rajčata. Vše zlehka promícháme a podusíme pod pokličkou. Nakonec podle chuti osolíme.
  • 4
    Vepřovou pečeni pokryjeme podušenou směsí.
  • 5
    Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.