Vepřová pečeně na víně
75 min.

Ingredience
- 100gramůMoravské uzené maso
- 1kusMrkev kořen
- 0,1litrVíno bílé
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusPetržel kořen
- 1,5kilogramyVepřová kýta
- 0,25kusCeler bulvový
- 2kusyOkurky nakládané
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
37 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme. Poté ho protkneme slaninou, zeleninou okurkami a uzeným masem nakrájenými na klínky. Zbylou slaninu vyškvaříme a vložíme na ni upravené maso a za častého podlévání pečeme do měkka.
- 2Měkké maso vyjmeme ze šťávy, kterou zaprášíme moukou, zalijeme vínem a povaříme. Hotovou šťávou maso přeléváme.
- 3Jako přílohy jsou vhodné smažené noky , bramborové krokety a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.