Vepřová pečeně plněná švestkami
110 min.
Ingredience
- 400gramůŠvestky sušené
- 1000gramůVepřová pečeně
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůOřechy Kešu
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSolamyl
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
889 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
60 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 2 minuty. Necháme je ve vodě vychladnout, a potom je vypeckujeme.
- 2Omyté maso podélně nařízneme a uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Švestky smícháme s ořechy, směsí naplníme maso, zavineme a kapsu sešijeme.
- 3V hrnci na rozehřátém másle maso opečeme po všech stranách, podlijeme trochou vývaru a vložíme do trouby. Pečeme při 220°C asi 1,5 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem.
- 4Pečeni vyjmeme z trouby, necháme 10 minut stát a potom ji nakrájíme na silnější plátky.
- 5Šťávu osolíme, opepříme a zahustíme trochou solamylu.
- 6Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a brusinkový kompot.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.