Vepřová pečeně plněná švestkami

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
889 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
60 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 2 minuty. Necháme je ve vodě vychladnout, a potom je vypeckujeme.
  • 2
    Omyté maso podélně nařízneme a uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Švestky smícháme s ořechy, směsí naplníme maso, zavineme a kapsu sešijeme.
  • 3
    V hrnci na rozehřátém másle maso opečeme po všech stranách, podlijeme trochou vývaru a vložíme do trouby. Pečeme při 220°C asi 1,5 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem.
  • 4
    Pečeni vyjmeme z trouby, necháme 10 minut stát a potom ji nakrájíme na silnější plátky.
  • 5
    Šťávu osolíme, opepříme a zahustíme trochou solamylu.
  • 6
    Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a brusinkový kompot.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.