Vepřová pečeně s kořením Steak 7 pepřů

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
46 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
452 mg
Cukr
87 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou krkovici vcelku (bez kosti) omyjeme, osušíme, celou krkovici potřeme olejem, rozetřeným česnekem se solí a posypeme drceným kmínem a kořením Steak 7 pepřů.
  • 2
    Maso vložíme do pekáče a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 220 °C. Při této teplotě pečeme 20 minut, když maso začne mít zlatohnědou kůrku, pak teplotu snížíme na 170 °C - 180 °C a pečeme přibližně 40-45 minut.
  • 3
    Když do upečeného masa píchneme vidličkou a vytéká čistá šťáva - je hotové.
  • 4
    Upečené maso necháme asi 15 minut odpočinout, pak ho dáme na mísu. Zakryjeme a prudce necháme v chladničce zchladit.
  • 5
    Vychladlé maso pokrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.