Vepřová pečeně s pepřem
70 min.
Ingredience
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 700gramůVepřová plec
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
40 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Maso musíme skrojit tak, aby nám vznikl plát vcelku. Poté ho naklepeme, osolíme, opepříme a pevně svineme a omotáme nití. Větší část másla rozehřejeme na pekáči, maso na něm osmahneme po všech stranách. Mírně je podlijeme a dusíme do měkka.
- 2Jakmile je maso měkké, zahustíme šťávu zbylým máslem rozmíchaným se lžičkou mouky a ještě chvilku povaříme.
- 3Jako přílohy podáváme jemný knedlík, rýži nebo dušenou zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.