Vepřová pečeně s vinnou omáčkou

135 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
846 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
67 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
585 mg
Cukr
786 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso osolíme a opepříme. Cibuli, šalotku a mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky.
  • 2
    Olej rozpálíme, maso na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Jakmile zezlátne, přidáme zeleninu a dusíme 12 minut.
  • 3
    Pak vlijeme 300 ml vína a dusíme zaklopené 30 minut.
  • 4
    Přilijeme vývar a necháme dusit dalších 70 minut.
  • 5
    Maso vyjmeme, naporcujeme na plátky.
  • 6
    Zbytek vína smícháme se škrobem a směs nalijeme do omáčky. Dobře promícháme a necháme 4 minuty povařit, osolíme a opepříme.
  • 7
    Plátky masa servírujeme přelité omáčkou z vína.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.