Vepřová pečeně s vinnou omáčkou
135 min.

Ingredience
- 1500gramůVepřová pečeně
- 60gramůCibule
- 80gramůŠalotka
- 80gramůMrkev kořen
- 350mililitrůVíno červené
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
846 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
67 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
585 mg
Cukr
786 mg
Postup přípravy
- 1Maso osolíme a opepříme. Cibuli, šalotku a mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky.
- 2Olej rozpálíme, maso na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Jakmile zezlátne, přidáme zeleninu a dusíme 12 minut.
- 3Pak vlijeme 300 ml vína a dusíme zaklopené 30 minut.
- 4Přilijeme vývar a necháme dusit dalších 70 minut.
- 5Maso vyjmeme, naporcujeme na plátky.
- 6Zbytek vína smícháme se škrobem a směs nalijeme do omáčky. Dobře promícháme a necháme 4 minuty povařit, osolíme a opepříme.
- 7Plátky masa servírujeme přelité omáčkou z vína.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.