Vepřová pečeně se smetanou
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceVíno bílé
- 1kilogramVepřová kýta
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 0,13litrZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
36 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
297 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, osolíme, opepříme a po celém povrchu naskládáme cibuli rozkrájenou na kroužky. Maso poté vložíme do přiměřeně velkého kastrolu, přikryjeme a necháme uležet v chladu. Nejlépe přes noc.
- 2Na druhý den maso opečeme po celém povrchu na másle, poté přilijeme trochu vývaru a víno a za častého polévání vypečenou šťávou pečeme do skoro měkka.
- 3Skoro upečené maso potřeme po povrchu hustou kyselou smetanou a zbytek smetany zamícháme do šťávy. Maso dopečeme.
- 4Na pečeni se utvoří křupavá kůrka. Šťávu již necedíme.
- 5Jako přílohy podáváme jemný knedlík, noky anebo rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.