Vepřová pečeně se smetanou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
36 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
297 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, osolíme, opepříme a po celém povrchu naskládáme cibuli rozkrájenou na kroužky. Maso poté vložíme do přiměřeně velkého kastrolu, přikryjeme a necháme uležet v chladu. Nejlépe přes noc.
  • 2
    Na druhý den maso opečeme po celém povrchu na másle, poté přilijeme trochu vývaru a víno a za častého polévání vypečenou šťávou pečeme do skoro měkka.
  • 3
    Skoro upečené maso potřeme po povrchu hustou kyselou smetanou a zbytek smetany zamícháme do šťávy. Maso dopečeme.
  • 4
    Na pečeni se utvoří křupavá kůrka. Šťávu již necedíme.
  • 5
    Jako přílohy podáváme jemný knedlík, noky anebo rýži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.