Vepřová pečeně v zelí
140 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová pečeně
- 500gramůZelí kysané
- 200gramůŽampiony - sterilované
- 1šálekČočka jedlá
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 2kusyJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
41 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
11 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do omytého masa vetřeme mletou skořici, mírně osolíme a opepříme.
- 2Překrájené zelí smícháme s jemně nakrájenou cibulí a žampiony. Přidáme oloupaná, na plátky pokrájená jablka, předvařenou čočku, vše promícháme.
- 3Směs urovnáme do pekáče, rozhrneme do krajů a doprostřed položíme připravenou vepřovou pečeni. Přilijeme vodu (aby maso bylo zpola potopené) a pod pokličkou dusíme ve středně vyhřáté troubě nejméně 2 hodiny. Během pečení maso podléváme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.