Vepřová pečeně v zelí

140 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
41 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
11 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do omytého masa vetřeme mletou skořici, mírně osolíme a opepříme.
  • 2
    Překrájené zelí smícháme s jemně nakrájenou cibulí a žampiony. Přidáme oloupaná, na plátky pokrájená jablka, předvařenou čočku, vše promícháme.
  • 3
    Směs urovnáme do pekáče, rozhrneme do krajů a doprostřed položíme připravenou vepřovou pečeni. Přilijeme vodu (aby maso bylo zpola potopené) a pod pokličkou dusíme ve středně vyhřáté troubě nejméně 2 hodiny. Během pečení maso podléváme horkou vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.