Vepřová plec dušená na pivě
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůVepřová plec
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 5decilitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůChléb konzumní
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
39 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
629 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a na rozehřátém sádle osmahneme dorůžova.
- 2Přidáme omyté, na kousky nakrájené maso, podusíme je, osolíme, okmínujeme a podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby zaléváme vroucí vodou.
- 3Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme nastrouhané chlebové kůrky rozmíchané v pivě a šťávu povaříme a procedíme.
- 4Do šťávy vložíme zpět maso, opepříme, osolíme a jen prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.