Vepřová plec na česneku
70 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová plec
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
60 mg
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso potřeme česnekem utřeným se solí a mírně po všech stranách opečeme na rozehřátém sádle. Podlijeme trochou vlažné vody a za častého obracení upečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.
- 2Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme studenou vodou, rozmícháme a chvíli povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.