Vepřová plec na jehle s křenovou omáčkou
26 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová plec
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
- Křenová omáčka
- 125gramůŽervé
- 5lžicMléko zahuštěné neslazené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžíceKřen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
34 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Příprava omáčky: Žervé smícháme s kondenzovaným mlékem, osolíme, opepříme a ochutíme worcesterem. Nakonec vmícháme nastrouhaný křen. Omyté maso nakrájíme na menší plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Na jehly střídavě napichujeme osolené a opepřené kousky masa a kolečka cibule. Špízy opékáme pod rozpáleným grilem v troubě 4-6 minut. Opečené porce stáhneme z jehel, upravíme na talíře a přelijeme studenou křenovou omáčkou. Podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.