Vepřová plec na žampionech
110 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1200mililitrůVoda pitná
- 750gramůVepřová plec
- 120gramůTuk
- 25gramůSůl
- 1gramKmín celý
- 1gramPepř černý mletý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
829 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec omyjeme, ztvarujeme provázkem a osolíme.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na části tuku ji osmažíme do nazlátlé barvy. Vložíme maso, po všech stranách je osmahneme, přidáme kmín, pepř, zastříkneme vodou a za občasného obracení a přelévání vodou dusíme doměkka.
- 3Maso vyjmeme a zbavíme provázku. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou z trochy tuku a hladké mouky, rozšleháme, rozředíme vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 4Před ukončením varu omáčku přisolíme a procedíme.
- 5Očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony osmahneme na zbylém tuku, zastříkneme trochou omáčky, krátce podusíme, vlijeme do celého množství omáčky a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 19. 1. 2016
Vepřová plec na žampionech
Klasický recept z Receptur teplých pokrmů. Maso jsem provázkem netvarovala, na jednu porci jsem počítala 100 g masa. Žampiony jsem zastříkla vodou a podusila. Podávala jsem s rýží a zeleninovým salátem, doporučuji a dávám palec nahoru.🙂