Vepřová plec na zelenině

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
42 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
754 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přisypeme mletou papriku a ihned po zpěnění vmícháme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání je osmažíme. Zmírníme příkon tepla a maso zvolna dusíme ve vlastní šťávě.
  • 2
    Když se šťáva vydusí na tuk, maso osolíme, zaprášíme moukou a mírně ji osmahneme. Podlijeme trochou vody a přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Vše dusíme do změknutí masa. Během dušení pokrm občas zamícháme a podle potřeby podlijeme trochou vody. Před koncem dušení přilijeme smetanu a přidáme prolisovaný česnek.
  • 3
    Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 19. 11. 2016
Vepřová plec na zelenině
Dělala jsem v tlakáči. Maso bylo krásně měkké. Se smetanou super. 🙂