Vepřová plec na zelenině
100 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová plec
- 40gramůMáslo čerstvé
- 300gramůPaprikové lusky čerstvé
- 200gramůRajčata
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
42 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
754 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přisypeme mletou papriku a ihned po zpěnění vmícháme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání je osmažíme. Zmírníme příkon tepla a maso zvolna dusíme ve vlastní šťávě.
- 2Když se šťáva vydusí na tuk, maso osolíme, zaprášíme moukou a mírně ji osmahneme. Podlijeme trochou vody a přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Vše dusíme do změknutí masa. Během dušení pokrm občas zamícháme a podle potřeby podlijeme trochou vody. Před koncem dušení přilijeme smetanu a přidáme prolisovaný česnek.
- 3Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 19. 11. 2016
Vepřová plec na zelenině
Dělala jsem v tlakáči. Maso bylo krásně měkké. Se smetanou super. 🙂