Vepřová plec pečená po selsku
110 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůVepřová plec
- 25gramůSůl
- 25gramůČesnek
- 700mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
456 mg
Cukr
873 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec opláchneme, potřeme česnekem rozetřeným se solí, vložíme do pekáče na cibuli nakrájenou na plátky a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vznikající šťávou a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova. Maso podle potřeby obracíme a dbáme, aby se cibule nepřipálila.
- 2Upečenou plec vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a rozmícháme. Zalijeme vodou a nejméně 20 minut vaříme vzniklou šťávu.
- 3Ke konci varu ji přisolíme, procedíme a krátce převaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 8. 1. 2016
Vepřová plec pečená po selsku
Opět jedno jídlo známé z jídelen a meníčkových restaurací. Podávala jsem s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem. Masa jsem použila více než uvádí recept, na jednu porci cca 120 g, ale pro menší jedlíky stačí, jak je uvedeno v receptu. Když se přidá malinko více cibule nebo i česneku, tak se tím nic nezkazí. Šťávu jsem nakonec přecedila. Doporučuji a dávám palec nahoru.🙂
Anonymní uživatel
so 18. 6. 2016
Vepřová plec pečená po selsku
velmi dobré😉