Vepřová plec s houbami, rajčaty a paprikami
80 min.
Ingredience
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 3kusyCibule
- 600gramůVepřová plec
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 150gramůHouby čerstvé
- 4kusyRajčata
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme omyté, na hranolky nakrájené maso, osmahneme a zasypeme hladkou moukou. Znovu krátce osmahneme, vmícháme mletou papriku, osolíme a podlijeme horkou vodou. Dusíme do poloměkka. Potom k masu přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, omytá, na dílky nakrájená rajčata a očištěné, na proužky nakrájené papriky. Opepříme a dusíme doměkka. Nakonec pokrm okořeníme majoránkou. Můžeme podávat s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.