Vepřová plec se zelím a žampiony
55 min.
Ingredience
- 700gramůVepřová plec
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůCibule
- 150gramůPaprika červená
- 700gramůZelí kysané
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
61 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, kysané zelí scedíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, papriku bez jádřince na proužky.
- 2V rendlíku roztavíme 1/2 sádla, přisypeme 1/2 cibule a zpěníme. Přidáme zelí a podusíme doměkka. V hlubší pánvi rozehřejeme zbytek sádla, přisypeme zbylou cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Jakmile pustí šťávu, přidáme papriku, žampiony a podusíme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. K masu přidáme zelí, promícháme, krátce provaříme a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.