Vepřová roláda s nádivkou
100 min.
Ingredience
- 1500gramůVepřová plec
- 2lžíceRajčata
- Marináda
- 70mililitrůVíno madeira
- 120mililitrůMed včelí
- 10gramůChilli paprička
- Nádivka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
30 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
327 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Vepřové plecko omyjeme, odkrojíme z něj kůži, vytvoříme tukovou kapsu, osolíme, opepříme. Smícháme suroviny na nádivku - jablka nakrájená nadrobno, sterilovaná rajčata, sůl a pepř, naneseme na plát masa. Maso stočíme do rolády, ovážeme ji nití, aby držela tvar. Rozehřejeme gril na střední stupeň, roládu položíme nad odkapávací misku a gril zavřeme. Grilujeme 50 minut. Maso pokapeme marinádou z červeného vína, medu, chilli papričky, to opakujeme každých 10 minut. Celková doba grilování by měla být přibližně 90 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.