Vepřová terina s anglickou slaninou

210 min.

Ingredience

    • 250gramůAnglická slanina
    • 200gramůVepřové srdce
    • 350gramůJátra vepřová
    • 400gramůSlanina vepřová
    • 1lžíceSůl
    • 1lžičkaPepř bílý
    • 1lžícePetržel - nať
    • 2kusyŠalotka
    • 300gramůVepřová plec
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1173 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
94 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
108 mg
Vápník
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové srdce a játra omyjeme, odkrájíme cévy a maso nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, sůl a bílý pepř.
  • 2
    Vepřovou plec omyjeme, pokrájíme na kusy, jemně pomeleme a dáme do mísy k vnitřnostem. Očištěnou omytou cibuli šalotku, petrželovou nať drobně nakrájíme, přidáme k masu a dobře vše promícháme.
  • 3
    Mísu na terinu vyložíme dlouhými plátky anglické slaniny tak, aby přečnívaly přes okraj minimálně 5-7 cm (podle velikosti šířky nádoby). Pak nádobu naplníme masovou směsí, překryjeme přečnívajícími konci slaniny, uzavřeme víkem, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 240°C.
  • 4
    Pečeme při při této teplotě asi 10-15 minut, pak teplotu snížíme na 170°C a pečeme přibližně 2 hodiny.
  • 5
    Upečenou vepřovou terinu necháme vychladnout a pak ji dáme do chladničky odležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.