Vepřová terina s anglickou slaninou
210 min.
Ingredience
- 250gramůAnglická slanina
- 200gramůVepřové srdce
- 350gramůJátra vepřová
- 400gramůSlanina vepřová
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyŠalotka
- 300gramůVepřová plec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1173 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
94 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
108 mg
Vápník
56 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové srdce a játra omyjeme, odkrájíme cévy a maso nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, sůl a bílý pepř.
- 2Vepřovou plec omyjeme, pokrájíme na kusy, jemně pomeleme a dáme do mísy k vnitřnostem. Očištěnou omytou cibuli šalotku, petrželovou nať drobně nakrájíme, přidáme k masu a dobře vše promícháme.
- 3Mísu na terinu vyložíme dlouhými plátky anglické slaniny tak, aby přečnívaly přes okraj minimálně 5-7 cm (podle velikosti šířky nádoby). Pak nádobu naplníme masovou směsí, překryjeme přečnívajícími konci slaniny, uzavřeme víkem, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 240°C.
- 4Pečeme při při této teplotě asi 10-15 minut, pak teplotu snížíme na 170°C a pečeme přibližně 2 hodiny.
- 5Upečenou vepřovou terinu necháme vychladnout a pak ji dáme do chladničky odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.