Vepřová terina s fíky a hrozinkami

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1019 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
72 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na větší kostky, maso dáme do studené osolené vody a přivedeme k varu. Vaříme při mírné teplotě pod pokličkou 1 1/2 hodiny. Potom maso scedíme, zachytíme vývar a maso odložíme do mísy.
  • 2
    Vývar přivedeme znovu k varu, přidáme do něj 1/2 lžičky šalvěje a 2 lžíce drobně pokrájené omyté zelené petržele. Bylinky povaříme jen 1 minutu a hrnec s vývarem odstavíme.
  • 3
    Fíky, hrozinky-korintky promyjeme, fíky pokrájíme nadrobno a spolu s rozinkami a slunečnicovými semínky přidáme k masu. Vše dobře promícháme.
  • 4
    V misce rozšleháme 4 žloutky s 1,5 dl vychladlého masového vývaru, ochutíme zázvorem, cukrem a solí. Formu na terinu vyložíme tence nakrájenými plátky slaniny tak, aby přečnívaly přes okraj formy minimálně 4 cm. Formu naplníme uvařeným masem, zalijeme rozšlehanými žloutky a přečnívající slaninou maso zakryjeme. Formu nakonec zakryjeme víkem nebo alobalem.
  • 5
    Terinu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 225°C přibližně 45 minut. Upečenou terinu podáváme horkou i studenou s oblohou z čerstvé zeleniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 5. 2017
Vepřová terina s fíky a hrozinkami
Skvělé 😉