Vepřová tlačenka
80 min.
Ingredience
- 1kusVepřový jazyk
- 1kusVepřové srdce
- 2kusyVepřové nožičky
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5kusVepřová hlava
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
42 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
27 mg
Vápník
151 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso uvaříme v osolené vodě. Vychladlé nakrájíme na kostky nebo na proužky.
- 2Část vývaru necháme odpařit na menší množství a přilijeme k nakrájenému masu. Osolíme, opepříme a naplníme do papírového střívka a volně zavážeme. Vaříme ve vývaru asi 1 hodinu.
- 3Hotovou tlačenku vyjmeme, opláchneme horkou vodou a zatížíme. Krájíme ji až druhý den.
- 4Podáváme s chlebem a cibulí nebo křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.