Vepřová tlačenka

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
42 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
27 mg
Vápník
151 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté maso uvaříme v osolené vodě. Vychladlé nakrájíme na kostky nebo na proužky.
  • 2
    Část vývaru necháme odpařit na menší množství a přilijeme k nakrájenému masu. Osolíme, opepříme a naplníme do papírového střívka a volně zavážeme. Vaříme ve vývaru asi 1 hodinu.
  • 3
    Hotovou tlačenku vyjmeme, opláchneme horkou vodou a zatížíme. Krájíme ji až druhý den.
  • 4
    Podáváme s chlebem a cibulí nebo křenem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.