Vepřová žebírka Balkán
60 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 200mililitrůVoda pitná
- 1300gramůVepřová pečeně
- 10gramůSůl
- 350gramůRajčata
- 70gramůSýr balkánský
- 15gramůČesnek
- 120mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
45 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
877 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni omyjeme a zbavíme části obratlových kostí. Nasekáme z ní žebírka, lehce je naklepeme, okraje nařízneme, žebírko osolíme a na větší části horkého oleje po obou stranách opečeme.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme ji na zbylém oleji dozlatova. Přidáme nakrájený česnek, oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme a podlijeme vodou. Spolu s opečenými žebírky dusíme doměkka.
- 3Měkká žebírka posypeme sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme dorůžova.
- 4Při podávání podléváme žebírko šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.