Vepřová žebírka Balkán

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
45 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
877 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou pečeni omyjeme a zbavíme části obratlových kostí. Nasekáme z ní žebírka, lehce je naklepeme, okraje nařízneme, žebírko osolíme a na větší části horkého oleje po obou stranách opečeme.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme ji na zbylém oleji dozlatova. Přidáme nakrájený česnek, oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme a podlijeme vodou. Spolu s opečenými žebírky dusíme doměkka.
  • 3
    Měkká žebírka posypeme sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme dorůžova.
  • 4
    Při podávání podléváme žebírko šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.